Κόντρα μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σημειώθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι ξεπέρασε κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο. Όμως η κα Κωνσταντοπούλου δεν έμεινε σε αυτό, αλλά προσέθεσε ότι «διατυπώσεις σεξιστικές και ρατσιστικές» δεν θα γίνουν ξανά αποδεκτές, αναφερόμενη στη φράση του κ. Σαμαρά ότι είναι της «ευθείας αντρικής σχολής». Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στο κοινοβούλιο, με τον Α. Σαμαρά να λέει: «Προτιμάτε την τεθλασμένη;»

«Διατυπώσεις σεξιστικές και ρατσιστικές μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θα ακουστούν ξανά», είπε η κα Κωνσταντοπούλου. «Ιδίως μάλιστα σήμερα που επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις. Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας»,

Η φράση αυτή της προέδρου της Βουλής, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν θα δεχτώ λογοκρισία σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Τελειωμένα. Και ο,τι εννοώ, το εννοώ», τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Από το 1977 είμαι σε αυτά τα έδρανα. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ».

Δείτε το βίντεο…