Την άποψη ότι δεν μπορεί να πει κανείς μέχρι πότε φτάνουν τα χρήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση υποστήριξε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους.

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι έχουμε τέσσερα σημεία που δεν διαπραγματευόμαστε και στα τρία υπήρχε μία κατανόηση, ενώ στο τέταρτο μία διαδικασία διαπραγμάτευσης. Υπό συζήτηση είναι οι ομαδικές απολύσεις, όπου η κυβέρνηση είπε ότι είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν μπορούμε να την παραβούμε και υπάρχει πίεση από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν, όμως, και άλλα θέματα. Όπως η περικοπή των συντάξεων, η οποία επίσης είναι κόκκινη γραμμή. Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, με τον τρόπο που τις έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση προσωπικά θυμάστε κι απ’ τα άρθρα μου τις είχα θεωρήσει δωροδοτήσεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις, οπότε μια αξιοπρεπής κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τις δεχθεί, πόσω μάλλον εμείς. Αυτές που έχουν ολοκληρωθεί, έχει δοθεί μια ανακοίνωση και ενδεχομένως σε κάποιες να γίνει μια αναδιαπραγμάτευση για να μην υφίσταται αυτή η δωροδότηση», τόνισε ο κ. Μάρδας μιλώντας στο «Βήμα FM».

Για το πότε τελειώνουν τα χρήματα του Δημοσίου ο κ. Μάρδας απάντησε: «Δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει και να πει ότι “φτάνουν ως εκεί”. Διότι γίνεται μια διαπραγμάτευση. Η απάντησή μου είναι ότι πληρώθηκαν οι συντάξεις – έχει γίνει η ερώτηση η ίδια την προηγούμενη εβδομάδα και θα δώσω την ίδια απάντηση: εφόσον τρέχει η διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε μια οποιαδήποτε διαδικασία που συνδέεται με το πότε, το αν ή οτιδήποτε άλλο.»

Όσο για το ενδεχόμενο της ρήξης με τους εταίρους επισήμανε: «Σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης που έχουμε μπει, με τις δικές μας κόκκινες γραμμές, δεν θεωρώ ότι αποτελούν στοιχεία για ρήξη αυτά. Αν υπάρξει ρήξη, σ’ αυτήν την περίπτωση, η ρήξη δεν θα έχει σχέση με αυτά τα οποία προτείνουμε.»