Η Ελλάδα και ο νέος της πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απασχολούν για ακόμη μία μέρα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Bloomberg όπου τονίζεται ότι όλοι περιμένουν την κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, μετά από τρία χρόνια παραμονής στον προαύλιο χώρο της βουλής τα κάγκελα ξηλώθηκαν, το λεωφορείο των ΜΑΤ αποχώρησε και οι απολυμένες καθαρίστριες μαζεύτηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών υποδεχόμενες κλαίγοντας από την χαρά τους τη νέα κυβέρνηση που δεσμεύτηκε να τις επαναπροσλάβει.

Προσθέτει πως την επομένη των εκλογών η επιλογή Τσίπρα να συνεργαστεί με τους συντηρητικούς Ανεξάρτητους Έλληνες πυροδότησε σκεπτικισμό για το τι πραγματικά θέλει να κάνει ο Τσίπρας.

Μετά ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων από τους υπουργούς του, ενώ ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε σε χαμηλό από το 2012, όταν η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ετίθετο υπό αμφισβήτηση, για να ανακάμψει ελαφρώς αργότερα. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν σε απαγορευτικά επίπεδα.
Επενδυτές και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν ότι ο Τσίπρας θα αλλάξει κατεύθυνση τώρα που είναι στην εξουσία οδηγούμενος σε αυτό που οι Έλληνες, καταλήγει το πρακτορείο, ονομάζουν «κωλοτούμπα».