Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέας Καρίτζης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με βασικότερη τον αποκλεισμό υπουργών που έχουν ταυτιστεί με το Μνημόνιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 ο κ. Καρίτζης σε σχετικό ερώτημα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι να συμπράξουμε με όποια πολιτική δύναμη είναι έτοιμη να κάνει επιλογές μακριά από πολιτικές λιτότητας. Το κριτήριο θα είναι η σθεναρή αντίθεση στην πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ. Ο δήμιος δεν μπορεί να γίνει σωτήρας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Καρίτζης σημείωσε ότι «έχει μικρή σημασία το πολιτικό προσωπικό που έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ και οποιαδήποτε συνεργασία με συγκεκριμένα πρόσωπα θα μπορούσε να στιγματίσει μια προσπάθεια αλλαγής σελίδας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόσωπα που ταυτίστηκαν με το μνημόνιο και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης»