Ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης «από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», όπως το χαρακτήρισε, άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Παράλληλα, στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, εξαπέλυσε μύδρους στην κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου.

«Δεν τα έβαλα με τους ανθρώπους που αφορά το νομοσχέδιο, αλλά με την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία χαρακτήρισε πάθος νοσηρό τη διεμφυλικότητα. Εγώ είπα ότι η κυβέρνηση δεν κάλεσε καν την Εκκλησία για συζήτηση». Έφερε δε, ως παράδειγμα άλλους ηγέτες του παρελθόντος, που πάντα την καλούσαν για σημαντικά θέματα.

«Εμφανίζουν την Εκκλησία σαν μίασμα. Έχουν μίσος για την Εκκλησία», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Όποιοι τα έβαλαν με την Εκκλησία, έβγαλαν τα μάτια τους, γιατί συγκέντρωσαν τόσο την οργή του Θεού όσο και του λαού».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «θα ήταν άλλη η τύχη του κ. Τσίπρα αν δεν πέρναγε το νομοσχέδιο», κάτι που έγινε επειδή «υπάρχει μια αμφίπλευρη αντιμετώπιση από το Ποτάμι». Πάντως, για τον Σταύρο Θεοδωράκη είπε: «Μακάρι να τον βγάλουν και αρχηγό, αν και θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία στην Κεντροαριστερά είναι μια αυταπάτη». Και ξεκαθάρισε ότι δεν φοβάται μήπως προσελκύσει ψηφοφόρους από το την Ένωση Κεντρώων, καθώς «δεν είναι στον χώρο μας, παριστάνουν ότι είναι».

Για το «φλερτ» που είχε το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε φλερτ. Άλλοι τα κάνουν αυτά. Εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνητική. Ο Τσίπρας έχει καπρίτσιο, να το πάει μέχρι τέλους. Εγώ τον είπα ξεβρακώστρα. Για να μείνει έναν μήνα ακόμη, μπορεί να δώσει και την Ακρόπολη. Ο μεν Καμμένος τα παραδίδει όλα και ο Τσίπρας γαντζώνεται σαν σκίουρος». Μάλιστα, χαρακτήρισε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Άμυνας «αρχομανείς».

«Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το τι σκέφτεται να κάνει ο ίδιος σε πολιτικό επίπεδο, τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ: «Τη Δευτέρα έχω μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η απειλή εκ μέρους μου, της παραίτησης από βουλευτή».

Δείτε το βίντεο: