«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση.

«Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα  ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό,  ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική. Αναμένουμε από τον επικεφαλής της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου», αναφέρεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ:

«Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα. Η ΝΔ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να αρπαχτούν οι δήθεν μητσοτακικοί με τους δήθεν καραμανλικούς. Νομίζουν ότι θα σωθούν με τα ανύπαρκτα εσωκομματικά της ΝΔ. Ο Τσακαλώτος, ο αρχηγός της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, των λεγόμενων 53, κατεβάζει εισηγήσεις που γκρεμίζει το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, και δεν ασχολείται κανένας».