Άναψαν τα αίματα στην βουλή, όταν ο Νίκος Βούτσης ζήτησε να μιλήσει για τις συντάξεις των βουλευτών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και υποστήριξε ότι τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο Συνασπισμός, έχουν πολύ μικρό αριθμό βουλευτών προ του 2012. Απεναντίας, τόνισε ότι ο μέγιστος αριθμός αυτών των βουλευτών προέρχονται από τα άλλα κόμματα.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αντέδρασε λέγοντας του «σταμάτα πια», ενώ ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου είπε πως «Σηκώνομαι να σας υπερασπίσω το παρελθόν σας και την πορεία σας την μεταπολιτευτική».

«Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ αυτή την διάταξη» της εξαίρεσης των συνταξιούχων βουλευτών από τον ασφαλιστικό «αρμαγεδδώνα», αλλά και από τον καλπάζοντα λαϊκισμό εναντίον της πολιτικής. Τα κόμματα που τους αφορά περισσότερο θα έπρεπε να πάρουν τις ευθύνες τους. Δεν πρόκειται για μια συντεχνιακή υπεράσπιση, οι συντάξεις των πρώην βουλευτών έχουν μειωθεί τα χρόνια της κρίσης από 40 με 60% και οι συντάξεις είναι έως 1.400 ευρώ το μήνα για βουλευτές με 20 χρόνια θητείας, ακόμη και πρώην υπουργούς», τόνισε ο Νίκος Βούτσης.