Σε συνέντευξή του στον RealFm 97,8, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. ‘Αρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές».

Έντονη κριτική στον Γιάννη Δραγασάκη για τις συγκεκριμένες δηλώσεις ασκεί η Λαϊκή Ενότητα, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Είναι πραγματικά θλιβερό ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει σε μια γλώσσα που προσομοιάζει με εκείνη των δανειστών. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δραγασάκης υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Καλούμε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να ενισχύσουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Ενότητα, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές ή αμφιβολίες τους, αν δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η ταπείνωση και να μείνει ορφανή η ελπίδα για ανατροπή των μνημονίων».

Από την άλλη πλευρά, εσκεμμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των σημερινών δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μάλιστα ότι η διαστρέβλωση αυτή γίνεται με πρακτικές που θυμίζουν «μονταζιέρα» και προέρχονται ακόμα και από προσδιοριζόμενα ως νέα κόμματα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να “εξευγενίσει” τα Μνημόνια», αναφέρει η Κουμουνδούρου.