Στις 2 το μεσημέρι η κρίσιμη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο με την Αθήνα να αστυνομοκρατείται και τους διαδηλωτές να συρρέουν συνεχώς στο κέντρο της Αθήνας.

Στο παρασκήνιο το τελευταίο εικοσιτετράωρο παίχτηκε το δράμα των βουλευτών με πιέσεις και εκκλήσεις στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο .Πάντως όπως όλα δείχνουν με εξαίρεση τον κ. Αθανασιάδη που επιμένει οι υπόλοιποι «αντάρτες» με το μαχαίρι στον κρόταφο όπως είπε η κ. Β. Παπανδρέου θα υπερψηφίσουν.Η ΝΔ πηγαίνει «συνολικά και συντεταγμένα» όπως είπε ο Α. Σαμαράς να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο με μοναδικό αγκάθι την ψήφο της κ. Έλσας Παπαδημητρίου.

Αρνητική θα είναι η ψήφος και των κομμάτων της Αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ όχι αναμένεται να ψηφίσει και το ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση καθώς διεμήνυσαν στην κ. Μπακογιάννη ότι δεν πρόκειται να ταχθούν υπέρ του μεσοπρόθεσμου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ψήφος της ίδιας της κ. Μπακογιάννη.

Ας σημειωθεί ότι για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών καθώς κατατέθηκε ως απλός νόμος.

Το γεγονός αυτό κάνει σχεδόν βέβαιη -εκτός απροόπτου- την υπερψήφιση του κρισιμότερου και αντιφατικότερου νομοθετήματος των τελευταίων δεκαετιών.