Mε σύνθημα «H αιμοδοσία είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα τιμής» ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος/Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Αποκόρωνα.

Ήδη από τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο Υγείας Βιάμου από τις 9 το πρωί, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι. Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Αποκορώνου σε συνεργασία με το νοσοκομείο Χανίων.

Κύριος στόχος της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, είναι η κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας του Αποκόρωνα με σχετικές δράσεις, ομιλίες, ενημερωτικές καμπάνιες και άλλα δρώμενα, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς κ.α .

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος θα εφοδιαστούν με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Πηγή: flashnews.gr