Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο τους τραυματίες από την έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας, στη Σαντορίνη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για νοσηλεία.

Ο Γιάννης Κουράκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους από τους γιατρούς, που τους παρακολουθούν και συνομίλησε με τους τραυματίες, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό.

Οι τραυματίες από την πλευρά τους, εξέφρασαν στον δήμαρχο την ικανοποίησή τους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας και τη συμπαράσταση εκ μέρους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε ότι «τέτοια περιστατικά εκθέτουν τη χώρα και αποτελούν πλήγμα για τον τουρισμό μας».

«Θα πρέπει, πρόσθεσε, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από την Πολιτεία, αλλά και όλους τους φορείς προκειμένου να μην έχουμε παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».

Ακόμη επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός έχει τη φιλοξενία στο αίμα του και σέβεται τα έθιμά του, τα οποία δεν έχουν σχέση με τέτοιες ενέργειες.

Επίσης ζήτησε συγνώμη από τους τραυματίες για την περιπέτειά τους, τους ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση και επεσήμανε ότι τόσο ο δήμος Ηρακλείου όσο και ο ίδιος προσωπικά θα είναι κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν.