Ένα σκοτεινό εγκαταλειμμένο τούνελ είναι ίσως το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κάποιος να δει αυτό το θέαμα. Κι όμως, κάποιοι σκέφτηκαν πως με το να φτιάξουν μερικά αυτοσχέδια κλουβιά και να βάλουν λίγο φαγητό, δημιούργησαν το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσουν σκύλους.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κοντά στο Σκαραμαγκά και τα συγκεκριμένα τούνελ αποτελούν ενθύμιο ενός δημόσιου έργου που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Στα μισοτελειωμένα τούνελ, όπου συναντήσαμε τα πρόχειρα κατασκευασμένα κλουβιά με τους σκύλους,η μυρωδιά της αποσύνθεσης είναι ανυπόφορη καθώς χρειαστήκαμε μάσκα για να προχωρήσουμε στο εσωτερικό ενώ τόσο τα μπάζα όσο και διάφορα έντομα κάνουν το χώρο κάθε άλλο παρά κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία ζώων. Η εικόνα άλλωστε, μιλά από μόνη της. Εκατοντάδες έντομα, σκουπίδια, μπάζα, κατσαρίδες, μετατρέπουν το «σπίτι» των τετράποδων σε… χωματερή.

Τη στιγμή που βρεθήκαμε στο σημείο δεν υπήρχε καμία άλλη ανθρώπινη παρουσία ώστε να μας ενημερώσει για το λόγο που βρίσκονται εκεί αυτά τα ζώα, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ιδιωτικός.

Τα κλουβιά βρίσκονται αρκετά μέτρα μέσα στο τούνελ, ώστε όχι μόνο να μην φαίνονται από τον αυτοκινητόδρομο αλλά και να μην ακούγονται.

Το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, άμεσα.

Το Newsbeast επικοινώνησε τόσο με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όσο και με φιλοζωικές οργανώσεις και το Δήμο Χαϊδαρίου, ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο. Κανένας δεν ήξερε ποιος έχει βάλει αυτά τα σκυλιά εκεί.

Αναμένουμε σύντομα απάντηση και ανάληψη μέριμνας για τα τουλάχιστον 10 σκυλιά που ζουν φυλακισμένα δίπλα στα σκουπίδια.

Δείτε τις εικόνες:

Στις φωτογραφίες αυτές βλέπετε το δεύτερο τούνελ, ακριβώς δίπλα σε αυτό με τα σκυλιά, που είναι γεμάτο με σκουπίδια

Το σημείο που βρίσκονται τα δύο τούνελ