Η νοτιότερη άκρη της χώρας, η Ιεράπετρα, «νέκρωσε» από τους κατοίκους της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης, αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής.

Οι Δημοτικές Υπηρεσίες, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέμειναν σήμερα κλειστές και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος, Σήφης Αναστασάκης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε πως «είμαστε σήμερα, όλοι εδώ για να πούμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση του τόπου μας. Την υποβάθμιση της ζωής μας, την ακύρωση, όσων κατέκτησε η τοπική κοινωνία με πολύχρονες προσπάθειες».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρώτο μας μέλημα είναι το νοσοκομείο μας. Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, που κτίσθηκε από το υστέρημα των Ιεραπετριτών στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες για δημόσια υγεία και αποτελεί κατάκτηση των αγώνων, της αγωνίας και της προσφοράς της κοινωνίας μας και του κάθε πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε πορεία προς το Ηράκλειο, με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς στα νοσοκομεία, αλλά και τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτήν. Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης, στο Ηράκλειο, όπου και συναντήθηκαν με τον διοικητή της, Πανίκο Καρατσή, χωρίς, ωστόσο, να μείνουν ικανοποιημένοι από τις υποσχέσεις του για το νοσοκομείο της πόλης.

Ακολούθως μετέβησαν στην Λότζια, όπου και συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο, και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας ζητούν την ολοκληρωμένη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στην πόλη, εξυπηρετώντας πραγματικές ανάγκες, καθώς και την ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο.