Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό στο Ελληνικό όπου πρόσφυγες δεν αφήνουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, να περάσει στις εγκαταστάσεις.

Πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα ακόμη και με μικρά παιδιά για να εμποδίσουν τον υπουργό να μπει στον καταυλισμό.

Στο Ελληνικό βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα με ορισμένους να κατηγορούν τον κ. Κωνσταντίνου ότι υποκίνησε τα επεισόδια. Ο ίδιος εξαιρετικά οργισμένος, αρνήθηκε τον ισχυρισμό. «Ξεφτίλες, η αριστερά πάλεψε σε αυτό τον τρόπο, ξεφτιλισμένοι. Άντε από κει τώρα, (σ.σ. που λες ότι) “το στήνεις”, ντροπή σου. Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν θα φοβηθώ, αθλιότητες κάνετε», ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Κωνσταντίνου.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε μιλήσει με σκληρά λόγια για τον κ. Μουζάλα: «Απειλεί τους πρόσφυγες. Είναι πρωτοφανές σε αυτήν τη χώρα. Υπουργός να απειλεί πρόσφυγες, ενώ είναι ένοχος για τους 3 νεκρούς στη Μόρια. Απαράδεκτος, απαράδεκτος να βγαίνει και να απειλεί. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία».

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος