Με το θέμα της αρτιότερης εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και του τρόπου, με τον οποίο θα προκύπτουν οι έλεγχοι αναφορικά με τα πειθαρχικά παραπτώματα των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας, ασχολείται αυτήν την περίοδο το περίφημο task force.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη δέσμη ιδεών και φόρμουλα για τον τρόπο, με τον οποίο ο Δημόσιος τομέας όχι μόνο θα ελαφρυνθεί από το πλεονάζον προσωπικό, αλλά και για το πώς θα καταστεί πιο λειτουργικός.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδει μεγάλη σημασία τόσο στον τρόπο, με τον οποίο το Κράτος θα μειωθεί, αλλά και στο πώς από εδώ και εμπρός θα μπορέσει να μην αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα.

Η κατεύθυνση, πάντως, που το task force δίνει, είναι προς τη μεριά της σκλήρυνσης της γραμμής του Κράτους σε όσους υπαλλήλους παρανομούν ή απασχολούνται σε άλλες εργασίες του ιδιωτικού τομέα. Η έμφαση, μάλιστα, θα δοθεί στις πολεοδομίες και τις εφορίες, οι οποίες θεωρούνται ως το άνδρο της διαφθοράς.

Πηγή: 24h.gr