Υλικά

  • Για την πανακότα
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή
  • Για τη σάλτσα βοτόμουρο
  • 3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1/4 φλιτζάνι φρουτώδες κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 κλωναράκια δυόσμου

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
  3. Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.