Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί μία ανοιχτή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού ARD TV.

Όπως παρατήρησε ο Σόιμπλε, η έγκριση της εκταμίευσης δε χρειάζεται να περάσει από την Ολομέλεια της Bundestag, καθώς αρκεί να περάσει από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα είχε πρόβλημα να διεξαχθεί και μία πλήρης συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα της Ελλάδας, όπως ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στις 16 Ιουνίου είχε προειδοποιήσει ότι μία τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στις χρηματαγορές, όταν ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Γιοχάνες Καρς είχε κάνει αυτήν την πρόταση, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του ΔΝΤ να αναβάλει τη δική του χρηματοδοτική συνεισφορά αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα και θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Bundestag.