Το Igloo City στην Αλάσκα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’70 με τους οραματιστές του να θέλουν να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο και ουσιαστικά ένα κομβικό σημείο σε μια ακμάζουσα νέα πόλη στην Αλάσκα.

Οι φωτογραφίες αν και μοιάζουν βγαλμένες από ταινία, στην πραγματικότητα είναι αυτό που έχει απομείνει μετά από 40 χρόνια. Το ξενοδοχείο δεν κατάφερε να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες κόσμου που προσδοκούσε, καθώς παραβίασε τους κανόνες κατά την ανοικοδόμησή του, αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ μεγάλο για να κατεδαφιστεί.

Έτσι έχει παραμείνει εκεί για 4 δεκαετίες, έρημο και ανολοκλήρωτο, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, είναι γνωστό ότι οι μόνοι «επισκέπτες» είναι εδώ και χρόνια άγρια ζώα όπως αρκούδες και λύκοι που χρησιμοποιούν το ξενοδοχείο σαν καταφύγιο το καλοκαίρι. Το Igloo City μάλιστα είναι τόσο μεγάλο, ώστε μπορεί να φανεί άνετα από αεροπλάνο ακόμη κι από τα 30.000 πόδια.

Σε αυτές τις εικόνες φαίνεται ότι ο ήλιος λάμπει στο Igloo City, ο μπλε ουρανός είναι φωτεινός και βαθύ χιόνι καλύπτει τις εγκαταστάσεις. Παρά το γεγονός ότι οι εικόνες αποπνέουν μια ηρεμία και μια γαλήνη, αυτό το εγκαταλελειμμένο μέρος είναι επικίνδυνο για τους επισκέπτες. Το ύψος του χιονιού είναι μεγάλο, πράγμα που μπορεί να ενέχει κινδύνους για τους τουρίστες, καθώς η κίνηση είναι περιορισμένη και είναι εύκολο γι’ αυτούς να παγιδευτούν. Επίσης, η περιοχή είναι γεμάτη με άγρια ζώα – αρκούδες, λύκους και άλλα ζώα τα οποία ζουν γύρω από την περιοχή με κάποια να έχουν ως καταφύγιό τους το ξενοδοχείο.

Ο 42χρονος βρετανός εικονολήπτης Chris Burton ταξίδευε στην περιοχή, όταν ανακάλυψε το σημείο για το οποίο κάνει λόγο για μια «νεκρική σιωπή». «Οδηγούσα στην περιοχή, στη μέση του πουθενά και σοκαρίστηκα όταν είδα ένα γιγαντιαίο κτήριο σαν ιγκλού. Έπρεπε να σταματήσω για να το εξερευνήσω. Ήταν πολύ σουρεαλιστικό ότι έβλεπα ένα τέτοιο μοναδικό κτήριο τόσο μακριά από τον πολιτισμό. Έχω ερευνήσει πολλά εγκαταλελειμμένα μέρη λόγω της δουλειάς μου αλλά αυτό ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και ανατριχιαστικό. Ανησυχούσα για τα άγρια ζώα καθώς επίσης για το ότι το βαρύ χιόνι έκανε την κίνηση περιορισμένη», ανέφερε ο ίδιος.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Igloo City…

alaska1 alaska2 alaska3 alaska5 alaska6