Κάπου εδώ ο κόσμος της σκληρής μουσικής καλωσορίζει ένα περίεργο μίγμα μουσικής. Περίεργο άλλα δυναμικό και μοναδικό. Οι βαριές ηλεκτρικές κιθάρες συναντάνε το βιολί και το τσέλο. Τα υπερηχητικά ντραμς τον μαντολίνο και τις 12χορδες ακουστικές κιθάρες. Το thrash metal συναντάει την folk μουσική. Αποτέλεσμα; Ένας από τους καλύτερους δίσκους της σκληρής μουσικής. Ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα που άνοιξε δρόμους απάτητους μέχρι εκείνο το σημείο.

Το 1992 οι Βρετανοί Skyclad έφτιαξαν το «A burnt offering for the bone idol» το οποίο είναι το δεύτερο άλμπουμ τους. Είχε προηγηθεί ένα χρόνο νωρίτερα το επίσης εξαιρετικό «The wayward sons of mother earth». Και να πολλοί θεωρούσαν δύσκολο ακόμα και για τους ίδιους τους Skyclad να το ξεπεράσουν, εκείνοι διέψευσαν τους πάντες. Το εκπληκτικό «A burnt offering…» δημιούργησε το λεγόμενο folk thrash ένα είδος που υπηρέτησαν με πίστη τα χρόνια που ακολούθησαν.

Skyclad-A_Burnt_Offering_For_The_Bone_Idol

Υπεύθυνοι για αυτό το μουσικό διαμάντι είναι ο Martin Walkyier στα φωνητικά, η Fritha Jenkins στα keyboards, το βιολί, το μαντολίνο και τα δεύτερα φωνητικά, ο Graeme English στο μπάσο, ο Keith Baxter στα ντραμς και οι Dave Pugh και Steve Ramsey στις κιθάρες.

skryl2

Το «A burnt offering for the bone idol» κόμιζε κάτι εξαιρετικά νέο στη σκληρή μουσική. Και όπως κάθε τι νέο, έτσι και αυτό είχε μια… μάλλον ψυχρή υποδοχή από τους metalheads. Αποδείχθηκε όμως πως είναι σαν το παλιό κρασί. Όσο πάλιωνε τόσο πιο αποδεκτός γινόταν ο δίσκος και έτσι θεωρείται πλέον από τους καλύτερους ενώ σημείωσε και εμπορική επιτυχία για το συγκρότημα. Στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα δεν έχει σταματήσει να πουλάει

Ακούστε τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου

 

 

 

Ξέρατε ότι…

…το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι το πρώτο όπου οι Skyclad εμφανίζονται ως εξάδα

…ο δίσκος δέχθηκε εξαιρετικές κριτικές σχεδόν από το σύνολο των περιοδικών που εξειδικεύονται στη σκληρή μουσική

…για την προώθηση του δίσκου το συγκρότημα έκανε περιοδεία ανοίγοντας τις συναυλίες των Manowar

…το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ έχει διάρκεια μόλις 34 δευτερολέπτων και είναι άτιτλο