Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τίτλο «Η κόρη του Ρέμπραντ», μια κωμωδία και ταυτόχρονα ταινία μυστηρίου.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια εντυπωσιακή βίλα και η ταινία είναι τώρα στο στάδιο του μοντάζ όπου, όπως λέει ο σκηνοθέτης, το…«καταδιασκεδάζει»! Η κόρη του Ρέμπραντ» είναι μια πολιτική αλληγορική ταινία, με αστεία και μελαγχολικά στοιχειά.

Την ίδια στιγμή, ήρθαν και άλλες τιμητικές διακρίσεις για το σημαντικό έλληνα σκηνοθέτη. Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος στο συνέδριο τους στην Καβαλά, τον τίμησε για το έργο του στο ελληνικό σινεμά και στις 15 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ της Δράμας οργάνωσε τιμητική εκδήλωση για το σύνολο του έργου του.

Έτσι, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει για λίγες μέρες το μοντάζ της ταινίας, ώστε να παραστεί στις δυο αυτές τιμητικές εκδηλώσεις.

Να θυμίσουμε την υπόθεση της ταινίας…

«Η κόρη του Ρέμπραντ», εκτός από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα, είναι μια απόλυτη κωμωδία και μια ταινία μυστηρίου μαζί. Όλη η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το «παρών» η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας.

Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.