Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας, «Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου». Το σύμπαν των Ghostbusters επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, πιο δυναμικό από ποτέ, με τη νέα ταινία να πηγαίνει τη δράση σε άλλο επίπεδο.

Στο «Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου», η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα – στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δημιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασμάτων.

Όταν, όμως, βρίσκουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει διαβολική δύναμη, νέοι και παλαιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή του Πάγου.

Δύο γενιές Ghostbusters μαζί

Ήταν πριν 40 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου του 1984, όταν βγήκε στα σινεμά το «Ghostbusters» σε σκηνοθεσία Ιβάν Ρίτμαν. Η υπερφυσική-κωμική ταινία που κυνηγούσε φαντάσματα απέκτησε σύντομα φανατικό κοινό, προκάλεσε παροξυσμό, ενώ απέσπασε θετικές κριτικές. Μάλιστα, ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ, ενώ σημείωσε και τεράστια εισπρακτική επιτυχία εισπράττοντας 242 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 295 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Και σήμερα, η νέα φρουρά των Ghostbusters συναντά την παλαιά σε μία ταινία με δράση, αλλά και μπόλικη συγκίνηση, ειδικά για όσους μεγάλωσαν με τους κυνηγούς φαντασμάτων. Γιατί δεν γίνεται να μην συγκινηθείς βλέποντας τον Μπιλ Μάρεϊ (υποδύθηκε τον Peter Venkman) ή τον Νταν Ακρόιντ (ως Ray Stantz) να βάζουν ξανά τα εμβληματικά κοστούμια τους και να επιστρέφουν στην ενεργό δράση.

Στο «Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου», λοιπόν, οι «νέοι» Πολ Ραντ, Κάρι Κουν, Φιν Γούλφχαρντ, Μακένα Γκρέις, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Πέιτον Όσβαλτ, Σελέστ Ο’ Κόνορ και Λόγκαν Κιμ, συναντούν τους «παλιούς» Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιν, Έρνι Χάντσον και Άνι Ποτς για μία νέα περιπέτεια φαντασμάτων, προκειμένου να σώσουν την πόλη από την ολοκληρωτική καταστροφή.

Ταυτότητα ταινίας

Σκηνοθεσία: Gil Kenan
Σενάριο: Jason Reitman & Gil Kenan
Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, Celeste O’Connor, Logan Kim, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts
Βασισμένη στην ταινία του 1984 Ghostbusters
Μια ταινία του Ivan Reitman σε σενάριο Dan Aykroyd και Harold Rami