Ο μουσικός, μέλος του καναδικού indie-rock συγκροτήματος, Arcade Fire, Will Butler δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Υποστηρίζω την Ελλάδα. Θέλω να πω, σε γενικές γραμμές, ποιος μπορεί να μην υποστηρίζει την Ελλάδα; Ακόμα και αν είσαι σούπερ δεξιός, ή σούπερ Γερμανός, ή σούπερ καπιταλιστής, λογικά δε θες η Ελλάδα να βγει έξω από το Ευρώ και να καταρρεύσει από τα χρέη της», γράφει στην Guardian στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εφημερίδα. Ο καλλιτέχνης, καλείται να γράφει ένα τραγούδι εμπνεόμενος από κάποιο θέμα της επικαιρότητας. Ο Butler, εμπνεύστηκε αυτή τη φορά από τη χώρα μας, για την οποία έγραψε το τραγούδι «Clean Monday».

«Αλλά πέρα από όλα αυτά, μου αρέσει που είναι μια νέα κυβέρνηση», συνέχισε. «Μου αρέσει ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Σε κάποιο βαθμό, έχω επηρεαστεί από όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης για αυτόν, ο Guardian, το NPR και πιστεύω ότι είναι ένας ευθύς κατεργάρης, ο οποίος μπορεί να είναι αρκετά τρελός για να… μμμ διαχειριστεί υπεύθυνα την ελληνική οικονομική κατάσταση;».

Ακούστε το τραγούδι