Δέκα μέρες περίπου πριν από την έναρξη του World Rally Championship 2012 τερματίστηκε η συνεργασία της διοργανώτριας εταιρίας North One Sport με τη FIA.

Αυτή τη στιγμή η FIA προσπαθεί να βρει την εταιρία που θα καταφέρει να διοργανώσει το Ράλι Monte Carlo αλλά και ολόκληρο το πρωτάθλημα, αφού η North One Star δεν μπορούσε να παρέχει διαβεβαιώσεις ότι διαθέτει τις επενδύσεις που χρειάζονται για να συνεχίσει το ρόλο της.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Eurosport πρόκειται να αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος μαζί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC. Ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις γι αυτή τη συνεργασία.

Στην ανακοίνωση της FIA αναφέρεται ότι η μητρική εταιρία της North One, η Convers Sports Initiatives, είναι υπό επιτήρηση τους δύο τελευταίους μήνες, ενώ γίνονται προσπάθειες να βρεθεί αγοραστής για τη North One προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με το Autosport, πηγή της North One ανέφερε: «Είναι απίστευτο. Ήμασταν τόσο κοντά. Η συμφωνία ήταν στο τραπέζι, και πιστέψτε με, θα ήταν το καλύτερο για το πρωτάθλημα και το WRC. Αυτό που είναι απελπιστικό είναι ότι δουλέψαμε τόσο σκληρά για το WRC για 11 χρόνια και κανείς από τη FIA δεν σήκωσε το τηλέφωνο να μας μιλήσει και ποιος ξέρει πόσες φορές πήραμε εμείς να τους μιλήσουμε. Μας περιφρονούσαν εντελώς».