Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση των απόρρητων κρατικών εγγράφων τα οποία είχε αποσπάσει ο Ντόναλντ Τραμπ και τα έκρυβε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με δεκάδες κούτες, οι οποίες μάλιστα είχαν τοποθετηθεί μέσα σε μια τουαλέτα, μια αίθουσα χορού και στην κρεβατοκάμαρα του πρώην αμερικανού Προέδρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ντόναλντ Τραμπ κρατούσε παράνομα τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία εμπεριείχαν λεπτομέρειες για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, τα πιθανά τρωτά σημεία της χώρας αλλά και των συμμάχων της, καθώς ακόμα και έγγραφα στα οποία αποτυπώνονταν τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για στρατιωτικές επιθέσεις, που θα λειτουργούσαν ως αντίποινα.

Οι κούτες με τα απόρρητα αρχεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταφέρθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο τον Απρίλιο του 2021και εν συνεχεία, κατόπιν εντολής του Τραμπ, καθορίστηκε ένας αποθηκευτικός χώρος στο ισόγειο της έπαυλης. Μάλιστα σε μια από τις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν μια κούτα φαίνεται να έχει πέσει στο πάτωμα και τα έγγραφα να έχουν διασκορπιστεί στο πάτωμα.