Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις κατά του γερμανικού tabloid, Die Aktuelle, το οποίο δημοσίευσε συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία δημιουργήθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Το ντροπιαστικό άρθρο συντάχθηκε με τη χρήση της ιστοσελίδας character.ai και το περιοδικό τη διαφήμιζε ως την πρώτη και μοναδική μετά το ατύχημα που είχε ο Γερμανός θρύλος της Formula 1 κάνοντας σκι.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στο διαδίκτυο δεδομένου ότι ο τίτλος των εσωτερικών σελίδων έφερε μια ψεύτικη δήλωση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή: «Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς».

Όπως ήταν φυσιολογικό, η οικογένεια Σουμάχερ αντέδρασε άμεσα και όπως μετέδωσε το ESPN, θα ακολουθηθεί η νομική οδός, με την… καμπάνα να αναμένεται βαριά κατά του σκανδαλοθηρικού περιοδικού.

Να σημειωθεί πως το Die Aktuelle είναι γνωστό για τα fake news που δημοσιεύει κατά καιρούς. Το 2014, το περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μίκαελ και της συζύγου του Κορίνα στο εξώφυλλο, με τον τίτλο «Awake», μόνο που το εν λόγω κομμάτι αφορούσε ανθρώπους που είχαν ξυπνήσει από κώμα στο παρελθόν.