Σε μία ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (23/9) στον Λευκό Οίκο θα τραγουδήσει ο Έλτον Τζον.

Ο 75χρονος συνθέτης του «Tiny Dancer» και του «Crocodile Rock» όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (20/9) ο Λευκός Οίκος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να μιλήσουν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αλλά και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Ο Έλτον Τζον έχει προηγουμένως τραγουδήσει στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της προεδρίας Κλίντον το 1998. Ο ίδιος αρνήθηκε μία πρόσκληση για να τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ το 2017. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Μία Νύχτα όταν η Ελπίδα και η Ιστορία Ομοιοκαταληκτούν» ενώ προέρχεται από ένα ποίημα του Ιρλανδού ποιητή και συγγραφέα Σέιμους Χίνι, φράσεις του οποίου ο Μπάιντεν χρησιμοποιεί συχνά.

«Η εκδήλωση θα δώσει έμφαση στο ρόλο της μουσικής που μπορεί να ενώσει ανθρώπους, αλλά και να επουλώσει τραύματα, με αναφορές στη ζωή και στη δουλειά του Σερ Έλτον Τζον, ενώ θα τιμήσει τους καθημερινούς ήρωες που γράφουν ιστορία στο ακροατήριο. Μεταξύ αυτών, δάσκαλοι, νοσοκόμες, εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, υποστηρικτές της ψυχικής υγείας, μαθητές και ακτιβιστές κοινωνικών ομάδων» επισημαίνει ο Λευκός Οίκος.

Οι προετοιμασίες για την κατασκευή της σκηνής βρίσκονταν σε εξέλιξη χθες στον Λευκό Οίκο, ενώ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μάγειρες, τεχνικοί και άλλοι επαγγελματίες έκαναν διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 προετοιμάζοντας την εκδήλωση.

Ο Μπάιντεν έγραψε με συναισθηματικό τόνο στα απομνημονεύματά του το 2017 «Υποσχέσου μου Πατέρα: Μία Χρονιά Ελπίδας, Δυσκολιών και Σκοπού» σχετικά με το τραγούδι του Τζον «Crocodile Rock» που τραγουδούσε στον θανόντα γιο του Μπο, όταν ήταν παιδί, αλλά και χρόνια μετά, όταν πέθαινε από καρκίνο.

«Άρχισα να τραγουδάω ψιθυριστά τους στίχους στον Μπο, ώστε μόνο εμείς οι δύο να μπορούμε να τους ακούμε» έγραψε ο Μπάιντεν. «Ο Μπο δεν άνοιγε τα μάτια του, αλλά μπορούσα να δω μέσα από τα δάκρυά μου ότι χαμογελούσε» συμπλήρωσε.