«Είμαι άνθρωπος» είπε την Τετάρτη (24/8) με δάκρυα στα μάτια η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν μετά το σάλο που προκλήθηκε λόγω βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και τη δείχνουν να διασκεδάζει σε πάρτι.

«Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών» δήλωσε με τρεμάμενη φωνή στη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας.

«Είναι ιδιωτικό, είναι της χαράς και αυτή είναι η ζωή. Αλλά δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τη δουλειά» τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας έχει από την περασμένη εβδομάδα γίνει στόχος μιας αντιπαράθεσης μετά τα βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και τη δείχνουν να πίνει και να χορεύει.

Ορισμένοι την επέκριναν για μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε πρωθυπουργό, άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να επωφεληθεί από μια ιδιωτική εκδήλωση με τους φίλους της.

Προκειμένου να διαλύσει κάθε υποψία ότι στο πάρτι έκανε χρήση ναρκωτικών η Σάνα Μαρίν υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης ουσιών το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Θέλω να πιστέψω πως οι άνθρωποι θα δουν τι κάνουμε στη δουλειά παρά τι κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας» ανέφερε σήμερα, ομολογώντας πως η περασμένη εβδομάδα ήταν «δύσκολη».