Ο ιδρυτής του ιστότοπου, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί από τη Σκότλαντ Γιάρντ σε συνέχεια του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε εναντίον του η Σουηδία, θα προσαχθεί στις 6 ώρα Ελλάδος στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ, σύμφωνα με το λονδρέζικο δικαστήριο.

Ένας από τους βρετανούς συνηγόρους του, ο Μάρκ Στέφενς δήλωσε κατά την άφιξή του στο δικαστήριο πως ο πελάτης του «είναι καλά» και πως η ανάκρισή του από τη βρετανική αστυνομία ήταν «πολύ εγκάρδια».

«Ταυτοποίησαν τα στοιχεία του» εξήγησε και πρόσθεσε πως ο 39χρονος πελάτης του προσήλθε «οικειοθελώς» και θα ασκήσει έφεση στην πιθανή απόφαση για έκδοσή του.

«Βεβαιώθηκαν πως είναι πραγματικά ο Τζούλιαν Ασάνζ και είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο δικαστήριο», τόνισε ο Στέφενς μπροστά στο πλήθος των δημοσιογράφων, που έχουν κατακλείσει την είσοδο του δικαστηρίου στο κέντρο του Λονδίνου, δύο βήματα από το Κοινοβούλιο.

Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, που φέρεται ότι διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στη Σουηδία.