Οι χειρουργοί αφαίρεσαν μια σφαίρα από την καρδιά ενός Ουκρανού στρατιώτη ενώ εκείνη χτυπούσε ακόμα, σε μια απίστευτη επέμβαση η οποία αποδείχτηκε σωτηρία. Μία κοινή ομάδα Ουκρανών και Λευκορώσων γιατρών αφαίρεσε ολόκληρη τη σφαίρα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο νοσοκομείο Feofaniya στο Κίεβο.

Απίστευτα πλάνα από την επέμβαση δείχνουν την καρδιά του στρατιώτη να πάλλεται καθώς οι γιατροί αφαιρούν προσεκτικά τη ρωσική σφαίρα από την καρδιά του.

Ο στρατιώτης εθεάθη αργότερα όρθιος να στέκεται δίπλα στους γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή. Παρόλο που χρειαζόταν ιατρικούς επιδέσμους και στήριξη στο στήθος, φαινόταν ευδιάθετος μετά την παραλίγο θανατηφόρα σύγκρουσή του με τα όπλα των Ρώσων.

Πρόθυμος να συνεχίσει να πολεμά δήλωσε ο στρατιώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επιχείρηση παρέμεινε «πρόθυμος να πολεμήσει» εναντίον του ρωσικού στρατού του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο στρατιώτης μετά την επέμβαση αφαίρεσης της σφαίρας, μαζί με τους γιατρούς

Το εκπληκτικό κατόρθωμα των γιατρών έρχεται την ώρα που η Ρωσία «εξαπέλυσε χημικά όπλα στη Μαριούπολη» με τα ουκρανικά στρατεύματα να ισχυρίζονται ότι χτυπήθηκαν από μια ουσία που έπεσε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και τους άφησε να μην μπορούν να αναπνεύσουν ενώ ήταν ζαλισμένοι – καθώς ο δήμαρχος της πολιορκημένης πόλης αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 10.000 άμαχοι στη σύγκρουση έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Αφαίρεση σφαιρας από καρδιά Ουκρανού στρατιωτη
Η σφαίρα που αφαιρέθηκε από την καρδιά του Ουκρανού

Η άγνωστη ουσία λέγεται ότι έπεσε στη νότια πόλη-λιμάνι από ρωσικό droneς, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές από το τάγμα Αζόφ της πόλης.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης, μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφέρουν ότι μια «δηλητηριώδης ουσία άγνωστης προέλευσης» οδήγησε τους υπερασπιστές της πόλης να υποφέρουν από συμπτώματα όπως αναπνευστικά προβλήματα, «αναπνευστική ανεπάρκεια» και «το σύνδρομο Vestibulo-atactic».

Η υποτιθέμενη επίθεση έγινε λίγες ώρες αφότου ένας φιλορώσος στρατηγός στο Ντονμπάς εμφανίστηκε να προωθεί την ιδέα της χρήσης χημικών όπλων, λέγοντας στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό θα «έβγαζε τους Ουκρανούς τυφλοπόντικες από το υπόγειο».