Εξελίξεις υπάρχουν στη σοκαριστική υπόθεση με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς οι αρχές της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό εξέδωσαν ένταλμα έρευνα την Πέμπτη για το κινητό του τηλέφωνο. Σκοπός είναι να ερευνηθεί περαιτέρω ο τραγικός θάνατος της διευθύντριας φωτογραφίας, Αλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε πιστεύει ότι υπάρχουν συνομιλίες – κλειδιά στο τηλέφωνο του Μπάλντουιν, οι οποίες σχετίζονται με το τι οδήγησε στον θάνατο της Χάτσινς στις 22 Οκτωβρίου όταν η σφαίρα από το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν την σκότωσε, στο πλατό της ταινίας.

Όπως γράφει η New York Post, οι ερευνητές ζήτησαν από τον 63χρονο ηθοποιό το κινητό του τηλέφωνο με τον ίδιο να τους λέει ότι θα χρειαστούν ένταλμα για αυτό.

Συνομιλίες σχετικά με την παραγωγή της ταινίας βρέθηκαν στο τηλέφωνο της Χάτσινς και ήταν από τις 14 Ιουλίου, ανέφεραν οι αρχές, τονίζοντας πως η «συγκέντρωση πληροφοριών πριν από την έναρξη της ταινίας Rust είναι κρίσιμη για μια πλήρη έρευνα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Άλεκ Μπάλντουιν είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη. Υποστήριξε ακόμη ότι κάποιος έβαλε τη σφαίρα στο όπλο, καθώς και ότι η σφαίρα δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί.

«Δεν ήταν στο σενάριο να πατηθεί η σκανδάλη;», ρωτάει ο Στεφανόπουλος τον Μπάλντουιν. «Δεν τράβηξα τη σκανδάλη», του απάντησε εκείνος.

«Δηλαδή δεν πάτησες τη σκανδάλη;» ρωτάει ξανά ο δημοσιογράφος. «Όχι. Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πάταγα τη σκανδάλη, ποτέ», του είπε ο ηθοποιός.