Μέσα σε διαμερίσματα, στις κρεβατοκάμαρες, στις αυλές, δίπλα σε χωράφια που έπαιζαν παιδιά, σε αποθήκες… Κύκλωμα είχε μετατρέψει τα προάστια της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτώριας σε μία τεράστια χασισοφυτεία.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε πριν από δύο ημέρες, 600 αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε 68 σπίτια, τα οποία παρακολουθούσαν επί δύο χρόνια, και συνέλαβαν περισσότερα από 50 άτομα, που εμπλέκονται στο ίδιο κύκλωμα.
Η αξία της μαριχουάνας που κατέσχεσαν υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Είναι χαρακτηριστικός πως στις κρεβατοκάμαρες ενός σπιτιού βρήκαν 200 φυτά μαριχουάνας αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

Το μεγαλύτερο σοκ υπέστησαν οι γείτονες των μελών του κυκλώματος, που συνειδητοποίησαν πως τα παιδιά τους έπαιζαν λίγα μέτρα μακριά από τις χασισοφυτείες.

Παράλληλα, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για τον χρόνο που επέλεξε να κάνει την έφοδο, λίγες μόλις ημέρες πριν τις πολιτειακές εκλογές… Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που αναρωτιούνται, αφού τους παρακολουθούσαν επί δύο χρόνια γιατί δεν τους συλλάμβαναν νωρίτερα;