Ένα νοσοκομείο επλήγη από μια οβίδα απόψε στο κέντρο του Ντονέτσκ, της πόλης που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσαν οι αρχές των αυτονομιστών, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τετραμερής σύνοδος κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης.

«Μια οβίδα έπληξε το νοσοκομείο υπ αριθμόν 20, στο οποίο το εργαστήριο αιμοληψίας και η νευρολογική πτέρυγα έχουν πιάσει φωτιά. Ένας διερχόμενος σκοτώθηκε στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έχουν σχηματίσει οι αυτονομιστές, η Γιουλιάνα Μπεντίλο, διευκρινίζοντας ότι η οβίδα «δεν προκάλεσε θανάτους στο εσωτερικό του νοσοκομείου».

Μια νοσοκόμα τραυματίστηκε, ενώ πέντε ασθενείς απομακρύνθηκαν από τις πτέρυγες όπου βρίσκονταν, πρόσθεσε η ίδια και διευκρίνισε ότι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίες κατέβαλαν προσπάθειες να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε.

Η βία στην Ουκρανία, όπου μέσα στις τελευταίες 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και συνολικά μέσα στους δέκα μήνες της κρίσης πάνω από 5.300, επισκίασε τη Σύνοδο Κορυφής του Μινσκ.