Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) κόμμα σε μια τελευταία κοινή προσπάθεια λίγο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής.

«Σε λιγότερο από 50 ώρες οι κάλπες θα έχουν κλείσει. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που παίρνουν πάντα την απόφαση για το τι θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή. Επομένως, καλούμαστε ξανά όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε αυτές τις ώρες για να κερδίσουμε τις εκλογές», τόνισε σήμερα η Μέρκελ στην τελευταία επίσημη κοινή προεκλογική συνάντηση του CDU και του CSU στο Μόναχο.

Η Μέρκελ υπενθύμισε τη γερμανική επανένωση συνδέοντάς την με τις εκλογές. «Ακόμα και τότε ήταν σαφές ότι δεν είναι αδιάφορο το ποιος κυβερνά», όπως είπε.

«Ο μετέπειτα καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε πει κάποτε για το ευρώ ότι πρόκειται για έναν πρόωρο τοκετό. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Τέο Βάιγκελ και ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ τάχθηκαν όμως υπέρ της εισαγωγής του ευρώ. Αυτό ήταν σωστό με όλα τα προβλήματα που είχαμε για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), με μια από αυτές να «δείχνει» εκλογικό θρίλερ, καθώς η διαφορά με τη Χριστιανική Ένωση είναι στη μία μονάδα.