Ο Ερντογάν σε ρόλο ειρηνοποιού; Ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα για να σηματοδοτήσει την επέτειο της «τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης», αφήνοντας ωστόσο κάποιες υπόνοιες για κάποια «καλά νέα» για τους Τουρκοκύπριους.

«Ελπίζω ότι με τις τελετές μας φέτος, θα στείλουμε κάποια μηνύματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης, τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

«Θέλω να δώσω τα καλά νέα στη Βόρεια Κύπρο στο κοινοβούλιο εκεί. Έχουμε (κάνει) ένα καλό βήμα. Ολοκληρώσαμε τις προκαταρκτικές μελέτες», δήλωσε ο Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος θα ταξιδέψει στις 19 Ιουλίου με μια μεγάλη αντιπροσωπεία και θα απευθυνθεί στο «κοινοβούλιο» της Βόρειας Κύπρου, ενώ θα επιστρέψει στην Τουρκία την επόμενη ημέρα.

Ο Ερντογάν προηγουμένως είχε πει ότι θα ανακοινώσει ορισμένα «πολύ σημαντικά θέματα κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο», με πολλούς αμερικανούς γερουσιαστές να ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να απευθύνει προειδοποίηση για κυρώσεις σε περίπτωση που ο Ερντογάν προβεί σε προκλήσεις ειδικά όσον αφορά την Αμμόχωστο, ενώ ανάλογη προειδοποίηση έχει απευθύνει και η Κομισιόν.