Σφοδρά πυρά από διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν οι Αρχές στο Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια των βραδινών διαδηλώσεων, που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του έγχρωμου Μάικλ Μπράουν από πυρά λευκού αστυνομικού. Οι Αρχές προχώρησαν σε 31 συλλήψεις.

«Ούτε μία σφαίρα δεν ρίχθηκε από αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον. Σύμφωνα με τον Τζόνσον οι δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από πυρά διαδηλωτών και η αστυνομία κατέσχεσε δύο όπλα καθώς και μια βόμβα μολότοφ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες διαδηλωτών, αλλά ενέργειες βίαιων εγκληματιών», δήλωσε ο Τζόνσον. Ζήτησε από τους ντόπιους να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διακρίνονται από τους βίαιους ταραχοποιούς, μερικοί από τους οποίους έχουν φθάσει ακόμη και από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους καλούς ανθρώπους αυτής της περιοχής να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Κάντε τις φωνές σας να ακουστούν, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν, ώστε να μην είμαστε η κάλυψη βίαιων ταραχοποιών», δήλωσε ο Τζόνσον.