Νησιά στην ανατολική Ινδονησία επισκέπτονταν οι τουρίστες του σκάφους που ναυάγησε, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της χώρας, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 15 επιβάτες.

Ο Σουριάμαν είπε στο πρακτορείο Reuters ότι 10 άνθρωποι διεσώθησαν και ότι το πλοίο βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από το νησί Λομπόκ προς το νησιά Κομόντο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε γνωρίζει την τύχη των άλλων 15 επιβαινόντων στο σκάφος, το οποίο είχε πλήρωμα 5 Ινδονήσιων και μετέφερε 20 ξένους.

Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ την Πέμπτη το βράδυ, ενώ «εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 8 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα» είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Ντόπιοι ψαράδες διέσωσαν 5 ανθρώπους προτού φθάσει η ομάδα, προσέθεσε. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι από τους 10 διασωθέντες, η εθνικότητα μόνο των 5 είναι γνωστή: 2 από την Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ισπανία και 1 από τη Βρετανία.

Ο Τατζουτίν Σαμ, που διευθύνει το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο ανήκει το σκάφος, υποστήριξε ότι είναι πιθανόν το σκάφος να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.