Σε φυλάκιση δύο εβδομάδων καταδίκασε δικαστήριο της Σιγκαπούρης έναν Βρετανό, διότι βγήκε κρυφά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να συναντήσει την τότε μνηστή του ενώ βρισκόταν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων λόγω του κορονοϊού.

Στον Νάιτζελ Σκέα, 52 ετών, επιβλήθηκε επίσης χρηματικό πρόστιμο 1.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 620 ευρώ) επειδή βγήκε από το δωμάτιό του τρεις φορές στις 21 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής.

Σε μία περίπτωση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έφυγε από το δωμάτιό του για να συναντήσει τη σύντροφό του Άγκαθα Μαγκές Εϊαμαλάι, υπήκοο Σιγκαπούρης, που δεν βρισκόταν σε καραντίνα αλλά είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο.

Επίσης ο Σκέα δεν φορούσε μάσκα, κάτι που είναι υποχρεωτικό στη Σιγκαπούρη. Η Εϊαμαλάι, 39 ετών, που παντρεύτηκε τον Σκέα τον Νοέμβριο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μίας εβδομάδας κατηγορούμενη για υπόθαλψη του Βρετανού μνηστήρα της. Το ζεύγος είχε δηλώσει ένοχο στις κατηγορίες και ο δικηγόρος τους είπε ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην ποινή τους.

Η Σιγκαπούρη έχει σε μεγάλο βαθμό θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα του κορονοϊού, λόγω της αυστηρής καραντίνας για όσους φθάνουν στην πόλη-κράτος, της ιχνηλάτησης επαφών και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι αρχές απαιτούν στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι φθάνουν στη Σιγκαπούρη να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών σε προκαθορισμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία. Οι παραβιάσεις της καραντίνας μπορεί να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο ύψους έως 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης ή με φυλάκιση έως έξι μήνες, ή και τα δύο.

Η χώρα έχει καταδικάσει σε φυλάκιση και έχει επιβάλει πρόστιμα και σε άλλους παραβάτες των κανονισμών για την COVID-19, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ανακληθεί και άδειες εργασίας αλλοδαπών.