Χρήματα, ακίνητα, έργα τέχνης και κοσμήματα. Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε μία αμύθητη περιουσία της τάξεως των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε ένας 90χρονος πρώην μυστικός πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Γερμανοερβραίος Herman Rothman, σύμφωνα με την Daily Mail, χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να αποκαλύψει την κρυφή δραστηριότητα του Φύρερ.

Σε συνέντευξή του κάνει λόγο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή του Χίτλερ μέσω των γραμματοσήμων που έφεραν το πρόσωπό του, αλλά και για κρυφούς λογαριασμούς που πλησιάζουν 4 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για το ύψος της φοροδιαφυγής του, όπως λέει ο ίδιος, προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Χίτλερ αποδεικνύεται ότι ήταν μάστερ στη φοροδιαφυγή. Τύπωνε το πρόσωπό του σε γραμματόσημα, πουλούσε το βιβλίο του «Ο Αγών μου», αλλά για όλα αυτά δεν πλήρωνε δεκάρα τσακιστή στο ναζιστικό κράτος.

Όπως αποκαλύπτει ο γερμανός κατάσκοπος μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ στο Βερολίνο το 1945 ανακαλύφθηκε η διαθήκη του Χίτλερ, γραμμένη από τον ίδιο προφανώς λίγες ώρες πριν αφαιρέσει τη ζωή του. «Αυτά που βρήκαμε στη διαθήκη μας σόκαραν» λέει ο Rothman.

Στο δεύτερο κομμάτι της διαθήκης του κάνει μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει τον παράνομο πλούτο του. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν έναν άνθρωπο φιλοχρήματο και ικανό να κάνει τα πάντα για να σώσει την παράνομη περιουσία του. «Αγαπούσε πολύ το χρήμα αλλά δεν ήταν έτοιμος να πληρώσει για αυτό».

Μάλιστα, λέγεται πως για κάθε δημόσια εμφανίσή του πληρωνόταν… κανονικά!