Η πόλη της Ίμπιζα θα τεθεί σε μερικό lockdown από την προσεχή Παρασκευή, λόγω της ταχείας διασποράς του νέου κορονοϊού στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν οι αρχές των Βαλεαρίδων Νήσων σε μια ανακοίνωση σήμερα.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των κατοίκων και τις δραστηριότητες στην πρωτεύουσα της νήσου των Βαλεαρίδων θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Το ποσοστό μόλυνσης στην πόλη είναι τριπλάσιο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους.

Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 7.108 νέα κρούσματα COVID-19, καταγράφοντας για δεύτερη συναπτή ημέρα πάνω από 7.000 μολύνσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την Covid-19 αργότερα σήμερα, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ολοένα επιδεινούμενο δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.

Ο αριθμός των 7.143 κρουσμάτων χθες Τρίτη ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός που είχε ποτέ καταγραφεί, αν και η Βρετανία διεξάγει τώρα περισσότερα τεστ, πάνω από 200.000 την ημέρα σε σύγκριση με κάτω από 100.000 στην αρχή της πανδημίας.

Τσεχία

Η κυβέρνηση της Τσεχίας γνωστοποίησε με μήνυμά της στο Twitter σήμερα ότι θα κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα, μια ενέργεια που θα επιτρέψει να περιοριστεί το εύρος της συμμετοχής στις δημόσιες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της COVID-19.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα είπε ότι η κυβέρνηση θα κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες και τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες θα περιοριστούν οι συναθροίσεις στους 20 ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους και στους 10 σε εσωτερικούς, θα απαγορεύσει την παρουσία θεατών στις αθλητικές διοργανώσεις, θα κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα ζητήσει από τους φοιτητές της ιατρικής να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.