Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε τη άμεση παρέμβαση της αστυνομίας της Βικτώριας προχώρησε η μεγαλύτερη αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγαλοδικηγόρος (τον αναφέρει ως δικηγόρο Χ) της Μελβούρνης αναλάμβανε την υπεράσπιση γνωστών ανθρώπων του υπόκοσμου και ήταν για περισσότερα από δέκα χρόνια πληροφοριοδότης της αστυνομίας της Βικτώριας.

Η αστυνομία της Βικτώριας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και πέτυχε να σταματήσει την κυκλοφορία του συγκεκριμένου φύλου της εφημερίδας. Έτσι, η εφημερίδα κυκλοφόρησε, αφού προηγουμένως αφαίρεσε το πρωτοσέλιδο θέμα της.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αποκάλυψη, που προκάλεσε σεισμό στους νομικούς κύκλους της Πολιτείας, προέβη την περασμένη Δευτέρα η Herald Sun. Σύμφωνα με την εφημερίδα, για πρώτη φορά, η αστυνομία είχε πρόσβαση σε αποκλειστικές πληροφορίες, που σχετίζονταν με τις εγκληματικές δραστηριότητες των πιο γνωστών κακοποιών της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που εξακολούθησε να δημοσιεύει στοιχεία, η υπόθεση αυτή, που υπονομεύει τα θεμέλια της απονομής Δικαιοσύνης, εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ διαφόρων συμμοριών του υποκόσμου της Μελβούρνης και αφορούσε πληροφορίες γύρω από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τη συνεργασία αστυνομικών με τον υπόκοσμο, καθώς και «συμβόλαια θανάτου» που αναλάμβαναν πληρωμένοι εκτελεστές.

Όπως είναι γνωστό, ο πόλεμος μεταξύ των νονών για τον έλεγχο κυρίως της διακίνησης ναρκωτικών, διήρκεσε για δέκα χρόνια και πλέον και άφησε πίσω του περισσότερα από 30 θύματα, ανάμεσά τους και πέντε Έλληνες.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ομογενής δικηγόρος Γεώργιος Δεύτερος, που κατά καιρούς είχε πελάτες νονούς, τους οποίους είχε υπερασπιστεί και ο δικηγόρος Χ, είπε ότι αν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν «απαράδεκτη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται η ενέργεια αυτή της αστυνομίας -να χρησιμοποιήσει δικηγόρο ως πληροφοριοδότη- να έχει ως αποτέλεσμα να ανατραπούν οι αποφάσεις των δικών, στις οποίες είχε εμπλακεί ο δικηγόρος Χ και οι καταδικασθέντες κακοποιοί του υπόκοσμου να ζητήσουν να επαναληφθεί η δίκη τους.