Τουλάχιστον πεντακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από κτήριο του στρατού στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ όπου η πρωθυπουργός της χώρας είχε συγκαλέσει την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση απηύθυνε τελεσίγραφο στους ηγέτες των διαδηλώσεων πως από σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με συλλήψεις αν δεν αποχωρήσουν από που έχουν καταλάβει στην Μπανγκόκ, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για τρίτο μήνα.
 
«Ο κόσμος θέλει να μιλήσει στην πρωθυπουργό γιατί εκείνη λέει πως είναι η πρωθυπουργός του λαού. Αλλά θέλουμε να μας ακούσει, να ακούσει τη δική μας εκδοχή της ιστορίας»ανέφερε ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών.
 
Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κινήσεις εφαρμογής του μέτρου.

Η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα θα έχει αργότερα σήμερα συνάντηση με μέλη της Εκλογικής Επιτροπής για να συζητήσει τα σχέδιά της για εθνικές εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου. η Επιτροπή ζητεί αναβολή για ένα μήνα με το επιχείρημα πως η χώρα είναι πολύ ασταθής για να διενεργήσει επιτυχώς εκλογές.