Άρχισε και πάλι να υποδέχεται ασθενείς σήμερα, το τμήμα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου της κωμόπολης Κοντόνιο, στην Λομβαρδία, όπου στις 20 Φεβρουαρίου είχε διαγνωσθεί ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό στην Ιταλία, ο 38χρονος Ματία Μαέστρι.

Στις 2 Ιουνίου, γιορτή στην Ιταλία της αβασίλευτης Δημοκρατίας, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επισκέφθηκε το Κοντόνιο και κατέθεσε στεφάνι στο νεκροταφείο του. «Η θυσία σας ήταν εμβληματική, από ηθικής και κοινωνικής απόψεως», τόνισε ο Ματαρέλα απευθυνόμενος προς τους κατοίκους σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σήμερα, αμέσως μετά την επαναλειτουργία του τμήματος εκτάκτων περιστατικών, στο νοσοκομείο της κωμόπολης αυτής μεταφέρθηκε για προγραμματισμένη μετάγγιση μια ηλικιωμένη γυναίκα με κορονοϊό, ενώ παρουσιάσθηκε στο τμήμα αυτό και ένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα του ιού.

Αυτή την φορά, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στις 20 Φεβρουαρίου, ο ασθενής απομονώθηκε αμέσως, όπως προβλέπει το σχετικό ιατρικό πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα υπερηχογραφήματος στο οποίο υποβλήθηκε είναι συμβατά με τη συμπτωματολογία της νόσου, αλλά αναμένεται και το αποτέλεσμα του σχετικού τεστ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.