Η Ολλανδία απαγορεύει τις αγοραπωλησίες μινκ για να καταπολεμήσει τον κορονοϊό

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως μπορεί να είναι οι «πρώτες γνωστές περιπτώσεις μετάδοσης» του νέου κορονοϊού από ζώο σε άνθρωπο


ΚΟΣΜΟΣ
2:00
29/05/2020
Η Ολλανδία απαγορεύει τις αγοραπωλησίες μινκ για να καταπολεμήσει τον κορονοϊό
1
loading

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύουν τη μεταφορά μινκ σε εθνικό επίπεδο, μετά τη νόσο Covid-19 που εκδήλωσαν δυο εργαζόμενοι σε αγρόκτημα εκτροφής μινκ στο νότο της χώρας «πιθανόν» μέσω των μικρών θηλαστικών.

Αυτές οι εύλογες περιπτώσεις μόλυνσης Ολλανδών από μινκ μπορεί να είναι οι «πρώτες γνωστές περιπτώσεις μετάδοσης» του νέου κορονοϊού από ζώο σε άνθρωπο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τρίτη.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε προηγουμένως καταστήσει υποχρεωτικό τον έλεγχο για Covid-19 σε όλα τα εκτροφεία μινκ της χώρας, όπου τα ζώα εκτρέφονται για τη γούνα τους.

«Όσο τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης δεν είναι ακόμη γνωστά», η μεταφορά μινκ και κοπριάς από μινκ θα απαγορευθεί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, δήλωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ και υπουργός της Γεωργίας Καρόλα Σούτεν σε επιστολή προς το κοινοβούλιο.

Ουδεμία εξαγωγή μινκ σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε φέτος, πρόσθεσαν οι υπουργοί.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εάν μινκ πωλήθηκαν από την Ολλανδία σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ το 2020, καθώς για το εμπόριο αυτό δεν απαιτείται ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, διευκρίνισαν οι υπουργοί.

Σύμφωνα με τους υπουργούς, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης εκτός των τεσσάρων ολλανδικών αγροκτημάτων όπου αναφέρθηκαν μολυσμένα μινκ παραμένει «αμελητέος».

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 5.900 ανθρώπους και έχει μολύνει τουλάχιστον 45.950 στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Dead Kennedy’s

    Σκεφτείτε ότι αν κολλάμε από τα μινκ που δεν έχουμε κάτι κοινό φανταστείτε τι θα γίνει με τα ποντίκια ....γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι οργανισμοί μας μοιάζουν καταπληκτικά γι αυτό κ γίνονται όλα τα πειράματα σε αυτά ....ποντίκια υπάρχουν παντού στους υπονόμους που καταλήγουν όλα τα απόβλητα από μολυσμένους κ μη κ φυσικά στα νοσοκομεία που τρέφονται με τα νοσοκομειακά απόβλητα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει