Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 214.457, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 29.684 καταγράφοντας άνοδο στην ημερήσια καταγραφή. Παράλληλα, 93.245 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 213.013 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.315 άνθρωποι ενώ 85.231 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 369 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.444 νέα κρούσματα. 8.014 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 1.333 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 15.769 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 74.426 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει αύξηση, με 369 περισσότερα κρούσματα. Αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 133 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Οι δε ιαθέντες είναι 5.662 περισσότεροι σε σχέση με χθες, αλλά η περιφέρεια της Λομβαρδίας εξήγησε ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται στο ότι στον σημερινό απολογισμό προστέθηκαν και στοιχεία των περασμένων ημερών. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, σήμερα, και ο αριθμός ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πριν από λίγο, τέλος, η ιταλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι τις ώρες αυτές εξετάζεται το ενδεχόμενο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας να μπορέσουν να σηκώσουν ρολά με πλήρη δραστηριότητα τα καφέ, τα εστιατόρια και τα κομμωτήρια, πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουνίου. Αν η αρμόδια επιτροπή επιστημόνων εκφέρει θετική άποψη, μπορεί να επαναλειτουργήσουν ήδη από τις 18 Μαΐου.

Κύπρος: Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού

Στα 5 ανήλθαν την Τετάρτη τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 2.062 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 883, περιλαμβανομένων των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από σύνολο 97 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρέθηκαν 2 θετικά κρούσματα.

Από σύνολο 241 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.

Επίσης, από σύνολο 651 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Επιπλέον, από σύνολο 1.009 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία προέκυψαν 3 κρούσματα, ενώ από σύνολο 64 διαγνώσεων από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων, καθώς και στους οίκους ευγηρίας, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα.

Αίγυπτος: Με 387 νέα κρούσματα και 17 νέους θανάτους

Μεγέθη ανάλογα με το χθεσινό αριθμό ημερήσιων καταγραφών κρουσμάτων από επιπλοκές της Covid-19 παρουσίασε και σήμερα η Αίγυπτος.

Όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο Υγείας, κατά το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 387 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το συνολικό τους αριθμό να φτάνει σήμερα στις 7.588 μολύνσεις.

Παράλληλα, 17 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο, με τους συνολικούς θανάτους να ανέρχονται στα 469 άτομα.

Παράλληλα, 1.815 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως ενώ 2.314 άτομα διαγνώστηκαν αρνητικοί στα τεστ για την Covid-19 .