Ο γενικός διευθυντής της Uber, Dara Khosrowshahi, είπε σε συνέντευξη στο Axios ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από τους Σαουδάραβες ήταν ένα «σημαντικό λάθος».

Πριν συγκρίνει αυτό το «λάθος» με το άλλο «λάθος» της Uber, στο περιστατικό με τον θάνατο που προκάλεσε ένα αυτοκινούμενο όχημα της εταιρίας, προσθέτοντας πως «οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν μπορούν να συγχωρεθούν»!

Ο Khosrowshahi τα πήρε πίσω αργότερα, λέγοντας στο δίκτυο μετά τη συνέντευξη πως είχε κάνει ένα ατόπημα. «Είπα κάτι σε μια στιγμή που δεν το πιστεύω», είπε και αργότερα σε ανακοινωθέν του, «όταν μιλάμε για τον Τζαμάλ Κασόγκι, ο φόνος του ήταν κατακριτέος και δεν πρέπει ούτε να ξεχαστεί ούτε να συγχωρεθεί».

Ο Khosrowshahi ρωτήθηκε ακόμα και για τις αγαστές σχέσεις της εταιρίας του με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, για την οποία κατέληξε πέρυσι η CIA πως ήταν αυτή που παρήγγειλε τη δολοφονία του Κασόγκι.

Μόνο που το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της Uber και ο επικεφαλής του ταμείου, Yasir bin Othman Al-Rumayyan, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uber! Κι έτσι ο Khosrowshahi απέφυγε να απαντήσει…