Σε όλες τις χώρες του κόσμου θα ανεβάσει την παράσταση «Άμλετ» το Globe Theatre, με στόχο να συστήσει τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο κοινό ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η περιοδεία θα αρχίσει από το Globe Theatre του Λονδίνου στις 23 Απριλίου του 2014 στο πλαίσιο των εορτασμών για την 450η επέτειο από τη γέννηση του Σαίξπηρ ενώ η τελευταία παράσταση θα δοθεί στο ίδιο θέατρο στις 23 Απριλίου του 2016, στην 400η επέτειο από το θάνατό του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο θίασος θα περάσει δύο χρόνια ταξιδεύοντας με αεροπλάνα, τραίνα, πλοία και λεωφορεία σε 205 χώρες του κόσμου.

Η 204η και η 205η στάση έχουν ήδη αποφασιστεί: θα είναι η κοιλάδα Ριφτ στην Κένυα και η Ελσινόρη στη Δανία, το κάστρο που αποτέλεσε το σκηνικό για την τραγωδία του πρίγκιπα Άμλετ.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε θέατρα, πλατείες, παραλίες και ξέφωτα.

Η πορεία του θιάσου θα αρχίσει από την Ευρώπη, ακολουθεί η Καραϊβική, Βόρεια και Νότια Αμερική, δυτική Αφρική, Αυστραλία, νησιά Ειρηνικού, Ινδονησία, Ιαπωνία, Κίνα, Ασία, ανατολική Αφρική, Ελσινόρη και μετά επιστροφή στη Βρετανία.