Νεκρή βρέθηκε από αστυνομικούς η νοσοκόμα που έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας στο νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν τις προηγούμενες ημέρες η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

Επικαλούμενο τη Σκότλαντ Γιάρντ, το BBC μεταδίδει ότι η νοσοκόμα βρέθηκε νεκρή από τους αστυνομικούς, η οικογένειά της έχει ειδοποιηθεί, ενώ το νοσοκομείο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση

Σημειώνεται ότι η νοσοκόμα είχε γίνει θύμα τηλεφωνικής φάρσας δίνοντας άθελά της πληροφορίες για την εγκυμοσύνη της Κέιτ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, o θάνατός της αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι έλαβε μια κλήση τις 09:35 (11:35 ώρα Ελλάδας) σχετικά με μια γυναίκα η οποία βρέθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις της σε μια διεύθυνση κοντά στο νοσοκομείο. Ο θάνατος της γυναίκας επιβεβαιώθηκε επί τόπου.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας παρουσιάζουν τον θάνατο της νοσοκόμας ως πιθανή αυτοκτονία, μια πληροφορία που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί ούτε από την αστυνομία ούτε από το νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται: «Η Jacintha Saldanha εργαζόταν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο. Ήταν μία εξαιρετική νοσοκόμα και αγαπητή στους συναδέλφους της».