Πίεση στη Γερουσία να περάσει το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μαζί με ένα κονδύλι 5 δισ. δολαρίων, για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού, άσκησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία να προωθήσει το μέτρο ενόψει της προθεσμίας που λήγει τα μεσάνυχτα.

«Ο Γερουσιαστής Μιτς ΜακΚόνελ θα πρέπει να παλέψει για το Τείχος και την Ασφάλεια στα Σύνορα τόσο σκληρά όσο έχει κάνει για οτιδήποτε. Θα χρειαστεί ψήφους από τους Δημοκρατικούς, αλλά όπως φαίνεται στη Βουλή, συμβαίνουν καλά πράγματα.

Εάν δεν ψηφίσουν αρκετοί Δημοκρατικοί, θα είναι μια αναστολή λειτουργίας λόγω των Δημοκρατικών. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ήταν υπέροχοι χθες!», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, μία ημέρα αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τα κονδύλια για τα σύνορα.

Αυτό το tweet δεν ήταν το μοναδικό από τον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Μεταξύ άλλων, έγραψε επίσης ότι «οι Δημοκρατικοί, των οποίων οι ψήφοι είναι απαραίτητοι στη Γερουσία, πιθανότατα να ψηφίσουν εναντίον του Τείχους, παρότι ότι γνωρίζουν πως είναι ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Εάν οι Δημοκράτες ψηφίσουν όχι, θα υπάρξει μια διακοπή που θα κρατήσει για πολύ καιρό. Οι πολίτες δεν θέλουν Ανοικτά Σύνορα και Εγκλήματα».