Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άδραξε την ευκαιρία και ψήφισε υπέρ της οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας με σχεδόν 200 ψήφους.

Η οδηγία θα παράσχει επιτέλους τα εργαλεία για να εξασφαλίσει τη δίκαιη αμοιβή που ζητούν οι δημιουργοί. Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Συλλόγων Συγγραφέων και Συνθετών, GESAC, ευχαριστεί τους πολλούς βουλευτές του ΕΚ που εργάστηκαν ακούραστα τους τελευταίους μήνες και χρόνια, καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση και δεν υπέκυψαν στην τεράστια πίεση, ασκούμενη από μια καμπάνια που διοργάνωσαν οι τεχνολογικοί γίγαντες και απομακρύνθηκαν από το άσχημο παιχνίδι και την προπαγάνδα.

Η οδηγία θα προχωρήσει τώρα στον τριμερή διάλογο και η GESAC είναι πεπεισμένη ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και ότι αυτό θα θέσει οριστικό τέλος στη μεταφορά του χάσματος αξίας που έχει καθορίσει τη σχέση μεταξύ του πολιτισμού και των τεχνολογικών γιγάντων τα τελευταία χρόνια.

Ο Anders Lassen, Πρόεδρος της GESAC, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια νίκη για την Ευρώπη και την ανεξαρτησία της, από ορισμένους τεχνολογικούς γίγαντες οι οποίοι εκμεταλλευόντουσαν την ξεπερασμένη νομοθεσία για την περαιτέρω εδραίωση της ανθυγιεινής κυριαρχίας τους και είχαν ως στόχο την αποθάρρυνση της αξίας της Ευρώπης και των δημιουργών της».

Η Véronique Desbrosses, Γενική Διευθύντρια της GESAC δήλωσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη πολιτική νίκη για τους δημιουργούς, τον πολιτισμό και την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέλεξε να υιοθετήσει μια ισορροπημένη νομοθεσία που θα ωφελήσει τους ευρωπαίους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους δημιουργούς και την Ευρώπη συνολικά».