Μπορεί η επίθεσή του να στέρησε τη ζωή δώδεκα ανθρώπων και να έστειλε άλλους πενήντα οκτώ στο νοσοκομείο, ωστόσο ο Τζέιμς Χολμς που άνοιξε πυρ στην πρεμιέρα της ταινίας «Dark Knight Rises» στο Ντένβερ αντιμετωπίζεται ως άλλος σταρ του Χόλιγουντ από εκατοντάδες έφηβους Αμερικανούς, που αυτοαποκαλούνται «Holmies»!

Οι «θαυμαστές» του φορούν τα ρούχα που αγαπούσε- ανεβάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο φορώντας καρό πουκάμισο όπως λέγεται πως ήταν και ο ίδιος ντυμένος την ημέρα της επίθεσης- πίνουν το κρύο ρόφημα που συνήθιζε να απολαμβάνει, ζωγραφίζουν σκίτσα με πορτοκαλί μαλλιά, του γράφουν γράμματα λατρείας και υπόσχονται αιώνια αγάπη…

Οι Holmies μοιράζονται τις αγωνίες τους. Ένας από αυτούς εκφράζει το άγχος του γύρω από το περιεχόμενο επιστολής που θέλει να στείλει στον Χολμς. «Μόλις τέλειωσα το γράμμα μου. Σκέφτηκα πολλές ερωτήσεις που ήθελα να του κάνω. Τον ρώτησα λοιπόν αν θα μετενσαρκωνόταν και επέστρεφε ως ποτό, τι ποτό θα ήθελε να είναι», γράφει.

Άλλοι πάλι, αναρτούν σκίτσα του δολοφόνου και του γράφουν μηνύματα αιώνιας αγάπης, ενώ πολλά κορίτσια τον αποκαλούν «χαριτωμένο» και «καυτό».

Άλλωστε μόλις λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Ντένβερ δημιουργήθηκαν δεκάδες σελίδες υπέρ του δράστη στο Facebook.

Σύμφωνα με ψυχολόγους η τάση ανθρώπων να έλκονται σεξουαλικά και να ερωτεύονται δολοφόνους δεν είναι σπάνια, καθώς υποφέρουν από υβριστοφιλία ή διαφορετικά από το σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ.